Een dag voor de strijd om de wereldtitel in Tabor maakt veldrijdster Marianne Vos zich nog altijd grote zorgen. De zevenvoudig wereldkampioene heeft nog steeds last van de hamstring in haar linkerbeen.

"Afgelopen week is het helaas niet veel verbeterd", bekende Vos vrijdag bij Omroep Brabant. "Ik ben niet in paniek, maar maak me wel zorgen."

De 27-jarige Brabantse veroverde de afgelopen zes jaar de regenboogtrui in het veld. Vanwege haar fysieke problemen lijkt de kans echter klein dat Vos zaterdag in Tsjechië haar zevende wereldtitel op rij en de achtste in totaal kan pakken.

"Het is voor mij ook de vraag wat ik kan. Ik bereid me in ieder geval voor zoals normaal. Ik zorg dat mijn materiaal in orde is, dat ik het parcours ken. En dan zien we het zaterdag wel. Ik kan alleen maar hopen."

'Veel druk'

De fysieke problemen van Vos kwamen vorige week aan het licht tijdens de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide, waar ze op een voor haar ongebruikelijke twaalfde plaats eindigde.

De veelvoudig wereldkampioene onthulde toen dat ze al een tijdje last heeft van haar linkerbovenbeen. De klachten waren begin januari verergerd tijdens de NK in Veldhoven, waar Vos veel moest lopen op het modderige parcours.

De titelverdedigster hoopt daarom voor zaterdag in Tabor op vorst, zodat de ondergrond hard is. "Gelukkig zitten er weinig 'loopstukken' in het parcours. In de stukken die wel zwaar zijn, voel ik veel druk op mijn linkerbeen. Ik hoop dus op vorst, maar dat heb ik niet in de hand."

In de Nederlandse ploeg is ook Sabrina Stultiens niet fit. De Limburgse lag vrijdag met griep op bed.

Van der Poel ziet in Pauwels geduchte tegenstander op WK | 'Nederland met twee favorieten op WK veldrijden'