Anouar Kali heeft de geldboete geaccepteerd die hem door FC Utrecht is opgelegd nadat hij zijn teamgenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak sloeg.

Dat meldt de eredivisieclub vrijdag. Bovendien heeft de middenvelder zijn verontschuldigingen aangeboden aan het slachtoffer en de rest van de spelersgroep.

Kali werd vanwege de vergevingsgezindheid van de Zweedse aanvaller niet geschorst door zijn werkgever, maar kwam ervan af met een geldboete en is door de clubleiding ook nog aanvullend gestraft.

Het boetebedrag dat de 23-jarige Utrechter moet ophoesten komt geheel ten goede van de maatschappelijke projecten die FC Utrecht uitvoert op basisscholen in de provincie.

De irritatie ontstond donderdag in een fel partijspel op de ochtendtraining, waarop een handgemeen ontstond. "We hadden een heerlijke training, waarbij lekker fel en om de winst werd gespeeld", memoreert trainer Rob Alflen.

"Kristoffer en Anouar zijn dan twee spelers die echt alles geven om te winnen. Dat was nu ook het geval. Maar na een fel duel om de bal hadden zij hun emoties niet meer onder controle en daarbij ging Anouar een stap te ver door een klap uit te delen. Dat is onacceptabel."

Video: Kali slaat medespeler Peterson gebroken kaak

'Te ver gegaan'

Na afloop betuigde Kali direct spijt voor het blesseren van zijn medespeler en heeft hij het voorval uitgesproken met Peterson en de rest van de selectie. "Ik wil elk duel, elke partij, elke wedstrijd winnen. Daarin ga ik ver, maar nu ben ik te ver gegaan" beseft de oud-speler van Roda JC.

"Ik aanvaard de consequenties die de technische staf en de clubleiding aan deze grote misstap verbinden. Dit had niet mogen gebeuren, daar ben ik mij volledig van bewust."

Peterson ziet geen reden om zijn ploeggenoot het voorval na te dragen en accepteert de excuses van Kali. "Ik ken Anouar, weet dat hij een winnaar en een strijder is. Met zijn inzet en karakter ben ik altijd blij. Dat hij dit nooit zo heeft bedoeld, weet ik wel zeker. Hij heeft zijn excuses bij mij gemaakt en ik heb die geaccepteerd."

Kali slaat teamgenoot Peterson gebroken kaak