Chelsea-manager José Mourinho heeft een fikse boete gekregen vanwege zijn opmerkingen na het gelijkspel (1-1) van de Londenaren op 28 december bij Southampton.

De Portugees moet ruim 33.000 euro betalen, zo maakte de Engelse voetbalbond FA woensdag bekend.

Mourinho zei onder meer dat de scheidsrechters bezig waren met een 'campagne tegen Chelsea'. Aanleiding was de gele kaart voor Chelsea-middenvelder Cesc Fabregas vanwege een vermeende schwalbe, terwijl zijn ploeg volgens Mourinho een strafschop had verdiend.

Mourinho wees er vervolgens op dat Chelsea die maand al twee keer eerder onterecht geel had gekregen voor een fopduik. 

Goede stoel

De 'Special One' ligt in Engeland vaker onder vuur na kritiek op de arbitrage en collega-trainers. Dinsdag kreeg Mourinho het verbaal aan de stok met Liverpool-manager Brendan Rodgers en Sky Sports-analyticus Jamie Redknapp.

Rodgers en Redknapp spraken na het League Cup-duel van Chelsea met Liverpool (1-0 winst voor Chelsea) schande van twee acties van Diego Costa, die eerst op het been van Emre Can ging staan en vervolgens hetzelfde deed bij Martin Skrtel.

Mourinho vond die kritiek onterecht. "We weten hoeveel ze van Chelsea houden", zei hij cynisch over Redknapp en zijn collega-analisten. "Ze zitten daar lekker in een goede stoel en krijgen zeer goed betaald zonder dat ze onder druk staan."

Mourinho ruziet met Rodgers en analisten