ZWOLLE - FC Zwolle is zeker van promotie naar de eredivisie. De club van debuterend coach Paul Krabbe versloeg vrijdagavond de nummer twee van de ranglijst Excelsior, 1-0.

Arne Slot maakte het enigedoelpunt. Zwolle is voetballend niet de beste, zo bleek ook tegen Excelsior, maar mentaal zeker de sterkste ploeg.

Vooral in de eerste helft speelden de Rotterdammers de thuisclub bij vlagen helemaal zoek met vlot combinatievoetbal. Uit het grote aantal kansen had toch zeker een keer gescoord moeten worden. Zwolle was of zichzelf niet, of het verschil met Excelsior is wel erg groot. De realiteit zal wel ergens daartussen liggen.

Het duel ontaardde pas diep in de tweede helft in een kampioenswedstrijd, met veel emoties, vechtlust en grove overtredingen. In de 66e minuut kreeg Excelsior-middenvelder Swerts rood na een elleboogstoot in het gelaat van Van Steeg.

Negen minuten later moest Zwolle-verdediger Schol vertrekken na een charge op Koswal. Onverwacht bracht Slot (hij gaat naar NAC) Zwolle op 1-0 in de 80e minuut en zette zo het uitverkochte stadion (6800 toeschouwers) in vuur en vlam.