De Chicago Bulls hebben dinsdag de recordreeks van de Golden State Warriors in de NBA beëindigd. De koploper in de Western Conference verloor na negentien thuiszeges op rij weer eens in de eigen Oracle Arena.

De Bulls hadden wel een verlenging nodig om de Warriors af te troeven: 113-111.

Derrick Rose besliste de partij zeven seconden voor het einde, waarmee het totaal van de voormalig meest waardevolle speler van de NBA op dertig punten kwam. Pau Gasol en Joakim Noah voegden daar ieder achttien punten aan toe.

Klay Thompson had ook dertig punten, maar de guard van de Warriors wist in de slotseconden van de verlenging niet de gelijkmaker aan te tekenen.

De Warriors, die de zieke startende center Andrew Bogut misten, verloren dit seizoen pas één keer eerder een wedstrijd voor eigen publiek. Dat was op 9 november 2014 tegen de Phoenix Suns, het zesde duel van het seizoen.

De ploeg van coach Steve Kerr staat met 36 overwinningen en zeven nederlagen nog wel steeds bovenaan in de Western Conference.

De zegereeks van negentien thuiswedstrijden was de beste ooit in de geschiedenis van de club. Het NBA-record bleef ver weg voor de Warriors. In de seizoenen 1995-1996 en 1996-1997 verloren de Bulls van Michael Jordan 44 duels op rij niet in Chicago.