Michaëlla Krajicek is er woensdag niet in geslaagd voor het eerst in haar carrière in het dubbelspel de finale te halen van een Grand Slam. Jean-Julien Rojer bereikte bij de Australian Open de laatste vier van het mannendubbel.

De 26-jarige Krajicek was samen met haar Tsjechische partner Barbora Zahlavova Strycova in de halve finales niet opgewassen tegen Chan Yung-jan uit Taiwan en Zheng Jie uit China. Het als veertiende geplaatste duo won de wedstrijd met 6-3 en 6-2.

Krajicek stond voor de tweede keer bij de laatste vier van een Grand Slam-toernooi in het damesdubbel. Vorig jaar verloor de Nederlandse met de Tsjechische Lucie Hradecka in de halve finales van Roland Garros.

De als dertiende geplaatsten Krajicek en Zahlavova Strycova kregen vijf breakpoints in de één uur en elf minuten durende partij, maar wisten er geen één te benutten.

Yung en Jie treffen in de finale de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Tsjechische Lucie Safarova. Het ongeplaatste duo zag dat het Duitse koppel Julia Görges/Anna-Lena Grönefeld na de met 6-0 verloren eerste set moest opgeven.

Rojer

Rojer en zijn Roemeense partner Horia Tecau versloegen in de kwartfinales van het mannendubbel het Brits/Roemeense duo Dominic Inglot en Florin Mergea: 6-4 en 7-6 (3).

Rojer en Tecau, als zesde geplaatst, treffen in de halve finales de Italianen Simone Bolelli en Fabio Fognini.

De 33-jarige op Curaçao geboren Nederlander stond in 2011 al een keer in de halve finales in Melbourne. Een jaar later haalde hij ook op Roland Garros en bij de US Open de laatste vier, maar Rojer wist in het mannendubbel nog nooit een Grand Slam-finale te bereiken.

Wel won de nummer zestien van de wereldranglijst in het dubbelspel vorig jaar met Grönefeld het gemengd dubbel op Roland Garros.

Bekijk de uitslagen van de Australian Open