De eerste testsessie in de Formule 1 staat al over vijf dagen op het programma in het Spaanse Jerez, maar Red Bull heeft de wagen voor het komende seizoen nog niet klaar.

"We werken ons uit de naad aan de auto op dit moment", zei teambaas Christian Horner dinsdag tijdens een persbijeenkomst van het team in Milton Keynes.

De renstal is feitelijk nog maar net begonnen aan de bouw van de nieuwe bolide, waarin evenals voorgaande jaren een motor van Renault is ingebouwd. "We hebben de kortste productietijd ooit, maar kunnen terugkijken op een zeer positieve winter. We hebben maximaal de tijd genomen voor het ontwerp."

Red Bull domineerde vier jaar achtereen de Formule 1 met evenzoveel wereldtitels voor Sebastian Vettel, maar werd vorig jaar gedeclasseerd door Mercedes en kampioen Lewis Hamilton. Vettel, die komend jaar zijn debuut maakt voor Ferrari, won in 2014 geen enkele Grand Prix.

Agressieve aanpak

Horner gaat ervan uit dat de bolide op tijd klaar is. "Er is nog veel werk te doen, maar ik ben zeer optimistisch over de nieuwe auto. Mercedes is ons mikpunt. Doel is de achterstand wegwerken en ik denk dat we er goed voor staan. Renault heeft een tamelijk agressieve aanpak gekozen in de ontwikkeling en hopelijk pakt dat goed uit."

De Oostenrijkse renstal kwam vorig jaar bijzonder traag op gang. In de eerste vier testdagen mankeerde de auto van alles, de coureurs reden nauwelijks rondjes. "Erger dan vorig jaar kan niet", aldus de teambaas.

Overzicht: Belangrijke data in aanloop Formule 1-seizoen