BAM heeft er nog steeds vertrouwen in dat Feyenoord de plannen voor het bouwen van De Kuip gaat goedkeuren.

"We vertrouwen op onze plannen en het is verder aan Feyenoord om daar wat van te vinden", laat een woordvoerder van het bouwbedrijf weten aan NU.nl.

De Rotterdamse club stelde de beslissing over de plannen van BAM maandag voor de tweede keer uit en hakt nu begin maart pas de knoop door.

Aanvankelijk zou Feyenoord in december beslissen over de verbouwing van het stadion, maar in de plannen van BAM bleken de kosten niet binnen de begroting van 200 miljoen euro te vallen.

Feyenoord heeft nu nog meer tijd nodig om de plannen door te rekenen nadat BAM afgelopen weekend de laatste gedetailleerde gegevens heeft aangeleverd.

Die taak zal niet meer worden uitgevoerd door projectdirecteur Hans Vervat, die al eerder aangaf zijn functie eind januari neer te leggen.

Bungeejumpen

Jos van der Vegt (voormalig verkenner van het project), Dick van Well (lid van de raad van commissarissen van Feyenoord) en René van Ierschot (lid van de raad van commissarissen van De Kuip) nemen de klus over.

"We zijn inmiddels echt een heel eind op weg, maar kunnen nog geen onomkeerbare besluiten nemen. Je zou het proces en de fase waarin we nu zitten kunnen vergelijken met iemand die van plan is te gaan bungeejumpen", zegt Van Ierschot cryptisch op de clubsite.

"Na lang puzzelen weet de sportman inmiddels hoe hoog de brug is waarvan hij zou willen springen en ook hoe lang het koord is dat om de enkels zit. Om brokken te voorkomen is het voor hij gaat springen echter nog wel zaak dat hij exact weet hoeveel rek er in het elastiek zit."

Speculeren over de uitkomst doet Van Ierschot nog niet. "We realiseren ons dat iedereen nieuwsgierig is, maar we zullen nog veel moeten rekenen en puzzelen. Voor speculeren over de uitkomst is het echt nog te vroeg."

Feyenoord en BAM wilden aanvankelijk komende zomer al beginnen met de verbouwing van De Kuip. Het is nog onduidelijk of dat gaat lukken als de plannen in maart alsnog worden goedgekeurd.

Alles wat u moet weten over de verbouwing van De Kuip