Michaëlla Krajicek is dinsdag doorgedrongen tot de halve finale van het vrouwendubbelspel op de Australian Open.

De Nederlandse was met haar Tsjechische partner Barbora Zahlavova Strycova te sterk voor het Amerikaanse koppel Raquel Kops-Jones en Abigail Spears: 3-6, 6-3 en 7-6 (3).

De 26-jarige Krajicek werkte samen met Strycova in de derde set bij een 6-5 achterstand een matchpoint weg tegen de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Kraijcek staat na Roland Garros van vorig jaar voor de tweede keer in de halve finale van een Grand Slam-toernooi in het dubbelspel.

De in Tsjechië geboren Krajicek strandde wel in het gemengd dubbelspel. Ze was met haar Roemeense partner Florin Mergea niet opgewassen tegen de Frans/Canadese combinatie Kristina Mladenovic/Daniel Nestor: 6-4, 7-5.

Voor Kiki Bertens viel het doek in de kwartfinale. Ze was met haar Zweedse partner Johanna Larsson niet opgewassen tegen het Duitse duo Julia Görges en Anna-Lena Grönefeld. Het als zestiende geplaatst koppel won met 6-2 en 7-5.

Krajicek en Zahlavova Strycova, als dertiende geplaatst in Melbourne, strijden met het Chinees/Taiwanese duo Jie Zheng/Yung-Jan Chan om een plek in de finale.

Bekijk de uitslagen van de Australian Open