Jasper Cillessen heeft geen spijt van zijn gedrag in het duel tussen Ajax en Feyenoord van zondag.

Dat zegt de doelman van de Amsterdammers maandag op de clubsite van Ajax. Tegen Feyenoord had hij het onder meer met Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra aan de stok.

"Soms moet er iets gebeuren als het niet loopt. Het is niet zo dat er dan een opstootje moet komen, maar het gebeurt. Er zijn geen dingen waar ik spijt van heb", aldus de 25-jarige Cillessen.

Volgens de doelman van Oranje is hij op het veld vaak anders dan daarbuiten. "Er gaat een knop om, maar niet om opstootjes te forceren. Het gebeurt in the heat of the moment."

"Dan ben je zo gefocust, dat je soms een bepaald perspectief verliest. Dat hoort erbij, maar wel tot op een bepaalde hoogte natuurlijk."

Toornstra

Toch is er volgens Cillessen in een duel veel geoorloofd. "Tijdens de wedstrijd moet je geen vrienden zijn. In mijn ogen is het daarna klaar."

"Ik had bijvoorbeeld een opstootje met Toornstra, maar na de wedstrijd lachten we erom. Zo zit ik in elkaar."

Het duel tussen Ajax en Feyenoord eindigde in 0-0. De ploeg van trainer Frank de Boer zag de achterstand op koploper PSV oplopen tot zes punten. Fred Rutten geeft met Feyenoord veertien punten toe op de Eindhovenaren.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie