Robin van Persie weet nog niet of hij zijn huidige contract bij Manchester United gaat verlengen.

De Oranje-international heeft bij de club van manager Louis van Gaal nog een verbintenis tot de zomer van 2016. Wat er daarna gebeurt weet hij niet, zo zegt hij maandag tegen The Guardian.

"Het is niet aan mij. Zoals het er nu voorstaat, ben ik hier nog achttien maanden. Dat is het", bleef Van Persie enigszins vaag.

"Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik weet niet wat er gaat gebeuren als mijn contract afloopt. We zullen moeten afwachten."

Van Persie speelt sinds de zomer van 2012 op Old Trafford. Destijds maakte hij de overstap van Arsenal naar Manchester.

Zelfkritisch

United, dat momenteel vierde staat in de Premier League, kent tot dusver een vrij wisselvallig seizoen. "We scoren niet genoeg, inclusief ikzelf. Daar moet ik eerlijk in zijn", is Van Persie zelfkritisch.

"Maar toch krijg ik iedere wedstrijd mijn kansen. Dat stemt me tevreden. Ik krijg er één of twee, soms drie. Ik ben ervan overtuigd dat we weer gaan scoren als we zo doorgaan."

Niemand mag zich daarbij verschuilen, vindt de 31-jarige aanvaller. "Iedereen is verantwoordelijk, en iedereen voelt dat ook. Ik natuurlijk ook. Ik doe er alles aan, zowel tijdens de trainingen als in de wedstrijden."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League