In navolging van Sven Kramer zal ook Koen Verweij komend weekend niet starten bij de World Cup in Hamar.

De regerend wereldkampioen allround noemt maandag net als Kramer de volle wedstrijdkalender als reden van zijn afmelding. Verweij is zondag al afgereisd naar Lanzarote voor een trainingskamp.

"Met het EK allround, het NK sprint en afgelopen weekend de selectiewedstrijd voor de WK afstanden heb ik drie pittige wedstrijden achter elkaar in de benen", zegt de Noord-Hollander in een persbericht van zijn ploeg Team Corendon.

"Ik ben erg blij dat ik me nu voor de beide WK’s heb geplaatst. Het verdedigen en veroveren van titels op die WK’s is mijn hoofddoel. Alsmaar racen en ieder weekend je moeten selecteren hakt er wel in. Nu mij dat gelukt is, ga ik me voorbereiden op de WK afstanden als eerstvolgend piekmoment."

De 24-jarige Verweij plaatste zich vrijdag in Thialf op de 1500 meter voor de WK afstanden, die van 12 tot en met 15 februari worden gehouden in Heerenveen. Hij zal in Thialf normaal gesproken ook uitkomen op de ploegachtervolging.

Door zijn tweede plaats bij het EK allround eerder deze maand in Tsjeljabinsk mag de pupil van Jan van Veen ook starten bij het WK allround begin maart in Calgary.

Kramer meldt zich af voor World Cup in Hamar