Giles Bonnet is niet langer de coach van SCHC. Hij is van mening dat de hockeysters van Stichtsche na het plotseling overlijden van keepster Inge Vermeulen een nieuwe start moeten maken na de winterstop met een andere trainer.

"Het team heeft een enorme opdonder gehad. Het enige dat het nu nodig heeft, is iemand die hen goed kent en die dit proces goed kan begeleiden. Ik zie mezelf deze ingewikkelde taak, na slechts vier maanden met het team, niet vervullen”, aldus Bonnet maandag op de site van SCHC.

Oud-international Vermeulen overleed eerder deze maand op 30-jarige leeftijd.

Het bestuur van SCHC begrijpt en respecteert het besluit van de coach en gaat zich beraden op zijn opvolging. "Deze extreme situatie kon niemand voorzien", zegt voorzitter Stephan van der Vat.

"Giles heeft persoonlijk een afweging gemaakt en heeft geconcludeerd dat hij op dit moment, in deze uitzonderlijke situatie, niet de juiste persoon is. Dat is moedig en verdient groot respect."

Respect

Aanvoerster Carlien Dirkse van den Heuvel sluit zich in gesprek met hockey.nl daarbij aan. "Ik vind het knap dat hij zich afvraagt of hij op dit moment wel de juiste persoon voor ons is."

"Het zal voor een coach moeilijk zijn om ons de komende tijd te begeleiden. Dat is een heftige klus. Zijn keuze getuigt van respect ten opzichte van ons team."