AZ heeft in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente in de kwartfinale van de KNVB-beker een duidelijke missie voor ogen.

"Dit is dé topper van deze ronde. De traditionele top drie is al uitgeschakeld, dus de subtoppers ruiken hun kansen", vertelt trainer John van den Brom op de clubsite.

"Het geeft onze spelers een mooie stimulans. Stiekem denken we al aan de finale in De Kuip. Dat zullen alle clubs doen die nog in het toernooi zitten."

De Alkmaarders wonnen de beker in 2013 en willen die prestatie graag herhalen. "We halen als technische staf alles uit de kast om het belang van de KNVB-beker duidelijk te maken."

"Dat belang geldt zowel voor de club, de spelers als voor mij als trainer. Ik merk ook aan de jongens dat ze het begrijpen, want iedereen wil erbij zijn."

Berghuis

Van den Brom kan dinsdag in Enschede weer beschikken over Steven Berghuis, die meteen in de basis staat. De aanvaller miste zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle vanwege griep.

Jan Wuytens ontbreekt tegen Twente nog vanwege een bovenbeenblessure. De wedstrijd in de Grolsch Veste begint dinsdagavond om 20.45 uur.

Twente-coach Alfred Schreuder kan gewoon beschikken over Orlando Engelaar. De middenvelder werd vrijdag in de met 2-0 gewonnen derby tegen Heracles Almelo gewisseld vanwege hamstringklachten. "Hij is fit en zit weer bij de selectie", zegt Schreuder op de clubsite.

De trainer van de Tukkers wil nog niet verder kijken dan de halve eindstrijd. "Het is een ontzettend belangrijk duel. Als je wint sta je in de halve finale en dat geeft een boost aan de club. We moeten nu eerst aan AZ denken, een pittige tegenstander."

Bekijk het programma van de KNVB-beker