Novak Djokovic heeft maandag voor het achtste jaar op rij de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De nummer één van de wereld was in drie sets te sterk voor Gilles Müller.

Iets voor middernacht Australische tijd maakte Djokovic de partij af: 6-4, 7-5 en 7-5. De viervoudig toernooiwinnaar heeft dit jaar in Melbourne nog geen set verloren.

Müller, de nummer 42 van de wereld, stond voor het eerst in zijn carrière in de vierde ronde bij de Australian Open. De 31-jarige Luxemburger wist vier breekkansen te creëren op de service van zijn tegenstander, maar benutte er geen een.

Djokovic speelde heel degelijk in de Rod Laver Arena. Hij maakte maar zestien onnodige fouten en sloeg 47 winners.

Raonic

De 27-jarige Serviër moet het in de kwartfinales opnemen tegen Milos Raonic. De als achtste geplaatste Canadees won eerder op de dag in vijf sets van de Spanjaard Feliciano Lopez: 6-4, 4-6, 6-3, 6-7 (7) en 6-3.

In totaal sloegen de beide mannen liefst 51 aces in de Hisense Arena; 30 voor Raonic en 21 voor de als twaalfde geplaatste Lopez.

De nummer acht van de wereld, die in totaal liefst 81 winners sloeg, haalde met zijn eerste opslag een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur.

Bekijk alle uitslagen op de Australian Open

Djokovic nog zonder setverlies: 'Toch kan het nog beter' | Titelverdediger Wawrinka rekent moeizaam af met Garcia-Lopez