Sepp Blatter vindt dat de Europese landen niet genoeg lef hebben om een kandidaat naar voren te schuiven voor het FIFA-voorzitterschap.

"Het is duidelijk dat ze van mij af willen. Alle tegenstand komt vanuit Nyon, vanuit de UEFA", zegt de 78-jarige Blatter in gesprek met CNN.

"Maar ze hebben zelf niet de moed om in te stappen. Laat mij dan mijn gang gaan en probeer respect op te brengen, want in het voetbal moet je om leren gaan met winst, maar ook met verlies."

Blatter, die al sinds 1998 als voorzitter van de FIFA fungeert, vindt dat zijn missie er nog niet op zit. "We zijn vier jaar geleden begonnen met een hervormingsproces, dat ik graag af wil maken. Ik wil bewijzen dat voetbal meer is dan een spel."

Voorlopig hebben zich drie concurrenten aangediend voor Blatter: voormalig FIFA-bestuurder Jérôme Champagne, prins Ali van Jordanië en voormalig prof David Ginola.

Van geen van die drie is duidelijk of ze de steun hebben van minimaal vijf nationale bonden, een vereiste voor een officiële kandidatuur. Zaakwaarnemer Mino Raiola speelt met de gedachte om de strijd aan te gaan met Blatter.

Radio

Mocht Blatter eind mei de verkiezingen verliezen, dan gaat hij iets heel anders doen. "De dag dat ik met pensioen ga, ga ik radio maken."

"Radio is nog populairder dan televisie. Het is een jongensdroom om radioverslaggever te zijn. Ik weet niet of die droom ooit uitkomt, maar ik denk dat ik niet zo slecht zou zijn."