Serena Williams heeft zich maandag gekwalificeerd voor de kwartfinales op de Australian Open. De Amerikaanse won na een moeizame start van de Spaanse Garbine Muguruza. Zus Venus Williams haalde ook de laatste acht.

Het werd 2-6, 6-3 en 6-2 voor de 33-jarige Williams in de Rod Laver Arena.

Muguruza, de nummer 24 van de plaatsingslijst, profiteerde in de eerste set van de vele afzwaaiers van Williams. De wereldranglijstaanvoerster schroefde haar niveau in het vervolg van het duel op en kwam eigenlijk niet meer in de problemen.

Met de zege neemt de Amerikaanse revanche voor haar nederlaag tegen Muguruza in de tweede ronde van Roland Garros van 2014.

Williams won de Australian Open in 2003, 2005, 2007, 2009 en 2010. Vorig jaar werd ze in de achtste finales uitgeschakeld.

Cibulkova

In de kwartfinales neemt Williams het op tegen Dominika Cibulkova, die een einde maakte aan de opmars van Victoria Azarenka. 

De als elfde geplaatste Slowaakse zegevierde met 6-2, 3-6 en 6-3 tegen de tweevoudig winnares van de Australian Open.

Cibulkova knokte zich in de beslissende set terug van een achterstand. De verliezend finaliste van 2014 had het momentum in de tweede set verloren doordat Azarenka steeds aanvallender ging spelen.

Azarenka was ongeplaatst in Melbourne nadat ze vorig jaar langdurig uit de roulatie was door een aantal blessures. De speelster uit Wit-Rusland won eerder in het toernooi van onder anderen Caroline Wozniacki.

'Beetje zieke' Serena Williams door met hulp van fan | Bekijk alle uitslagen op de Australian Open