De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II is zondag in 0-0 geëindigd. FC Utrecht knokte zich tegen FC Groningen twee keer terug van een achterstand (2-2), waarna Go Ahead Eagles met 1-0 te sterk was voor tien man van ADO Den Haag.

Met deze uitslag schiet vooral NAC Breda weinig op; de formatie van coach Robert Maaskant blijft zeventiende. Willem II bezet de tiende plek.

In een eerste helft waarin beide ploegen elkaar in bedwang hielden zonder veel kansen weg te geven, was de beste mogelijkheid voor Willem II. Samuel Armenteros schoot na een kwartier spelen van dichtbij op de lat uit een hoekschop.

Kansen bleven na rust schaars in de wedstrijd die niet goed was, maar wel spannend, fel en hard. Willem II toonde het beste spel en kreeg ook de meeste kansen. Halverwege de tweede helft ging een kopbal van Robert Braber uit een hoekschop maar net naast.

Tegenstoot

Guyon Fernandez zorgde in de tegenstoot voor de grootste kans voor NAC. De aanwinst van de ploeg van Maaskant omspeelde de Tilburgse doelman Kostas Lamprou en schoot uit de draai op doel, maar Frank van der Struijk haalde zijn inzet van de lijn.

Aan de andere kant kon Ten Rouwelaar nog net de vingertoppen krijgen tegen een geplaatst afstandsschot van Andrade. NAC kreeg in de slotfase nog een kansje via Dirk Marcellis, die op het dak van het doel kopte.

Zaterdag zag NAC Breda hekkensluiter FC Dordrecht een 1-0 zege boeken op Excelsior. De Bredanaars hebben daardoor nog maar een voorsprong van vier punten op de nummer achttien.

Bekijk de stand in de eredivisie