Frank de Boer was absoluut niet tevreden na de 0-0 zondag in de Klassieker tegen Feyenoord. De trainer van Ajax erkende dat de Rotterdammers hadden verdiend te winnen.

"Feyenoord was op alle fronten beter. Ik vond dat wij lamlendigheid uitstraalden en dan komen we er niet aan te pas. Dit was gewoon niet goed", aldus De Boer tegenover FOX Sports.

De coach vond het moeilijk een verklaring te vinden voor het zwakke spel van zijn ploeg, die op vrijwel alle fronten werd afgetroefd in de Arena.

"Misschien kwam het doordat een speler als Riechedly Bazoer zijn eerste grote wedstrijd speelde en Nicolai Boilesen na lange tijd terug was van een blessure. Die jongens kregen kramp aan het eind van de wedstrijd. Maar dat kan ook door de spanning komen." 

"Feit is dat we niet genoeg energie in de wedstrijd legden. Ik had ook anders willen wisselen, maar dat kon niet."

Rutten

Ook Feyenoord-trainer Fred Rutten stond na afloop met een vervelend gevoel voor de camera, maar hij was in tegenstelling tot De Boer wel tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hebben de tegenstander onze wil opgelegd, op een heel volwassen manier", aldus Rutten.

"Ik heb een uitstekend Feyenoord gezien, qua spel kunnen we hiermee door, maar het gaat om de punten. We hebben onszelf niet beloond. Daarom sta ik hier met een klotegevoel."

Door het gelijkspel is het gat tussen Feyenoord en koploper PSV nu veertien punten. Het gat met Ajax blijft acht punten, maar daar wilde Rutten geen conclusies aan verbinden. 

De Boer concludeerde dat de titel voor Ajax ondanks het gelijkspel niet uit zicht is. "Zes punten is zeker niet onoverbrugbaar, je moet het alleen wel even doen."

"Het wordt daarnaast zaak om ons doelsaldo te verbeteren, waardoor we niet nog een extra punt moeten inlopen."

Video: 'Ik zag het al na vijf minuten'

Clasie treurt na 0-0: 'Resultaat is een drama'

Bekijk de stand in de eredivisie