Lindsey Vonn heeft zondag bij de super-G in Sankt Moritz haar 64e wereldbekerzege geboekt.

De Amerikaanse was in de Zwitserse plaats met een tijd van 1 minuut, 23 seconden en 55 honderdsten net iets sneller dan Anna Fenninger.

De Oostenrijkse werd voor de zevende keer dit seizoen tweede met een achterstand van slechts 24 honderdsten op Vonn.

Haar landgenote Nicole Hosp moest ruim een seconde toegeven op Vonn. De sterke Sloveense Tina Maze behoorde tot de uitvallers.

Vonn, die door een blessure later aan het seizoen begon, neemt door de winst de leiding over van Fenninger in de wereldbekerstand van de super-G. Maze is nog steeds koploper in het overall klassement.

Vorige week werd Vonn met haar 63e triomf de skiester met de meeste wereldbekerzeges ooit. Ze is over ruim een week topfavoriete bij de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Beaver Creek.

Hargin

Mattias Hargin boekte op de slalom in het Oostenrijkse Kitzbühel de eerste wereldbekerzege uit zijn carrière. De Zweed bleef de Oostenrijker Marcel Hirscher 0,49 seconde voor. De Duitser Felix Neureuther eindigde op 0,63 seconde van Hargin op de derde plaats.

In het klassement van de algemene wereldbeker blijft Hirscher leiden met 916 punten. De Noor Kjetil Jansrud, zaterdag winnaar van de ingekorte Hahnenkammrennen, is tweede met 834 punten, de Fransman Alexis Pinturault is derde met 611 punten.