Riechedly Bazoer is bij Ajax verrassend de vervanger van Davy Klaassen in de Klassieker tegen Feyenoord.

De achttienjarige middenvelder krijgt van trainer Frank de Boer de voorkeur boven Anwar El Ghazi. Het wordt pas het derde eredivisie-optreden voor Bazoer.

De verwachting was dat buitenspeler El Ghazi in plaats van de geblesseerde Klaassen in de ploeg zou komen en Lasse Schöne naar het middenveld zou verhuizen.

Schöne start echter gewoon op de vleugel, waardoor er in de middenlinie een plek vrijkomt voor Bazoer. Ook voor de van blessureleed teruggekeerde Nicolai Boilesen heeft De Boer een basisplaats ingeruimd. De Deen start op zijn vertrouwde linksbackpositie.

Wilkshire

Bij Feyenoord krijgt Luke Wilkshire op de rechtsbackpositie de voorkeur boven Khalid Boulahrouz. Verder starten de Rotterdammers met de inmiddels vertrouwde opstelling. Voor keeper Kenneth Vermeer is het zijn eerste wedstrijd in de Arena tegen zijn oude club.

Ajax en Feyenoord trappen in de Amsterdam Arena om 12.30 uur af

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Bazoer, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

Ajax en Feyenoord voor 59e keer tegenover elkaar in Amsterdam