Zonder al te veel moeite heeft Maria Sjarapova zondag de kwartfinales bij de Australian Open gehaald. 

De als tweede geplaatste speelster ondervond in Melbourne alleen in de eerste set de nodige weerstand van haar Chinese tegenstandster Shuai Peng.

In het vervolg van de partij gaf Sjarapova haar geen kans meer. Na een uur en een kwartier was het gedaan: 6-3 en 6-0.

De Russische won de Australian Open in 2008 en was twee keer verliezend finaliste. In de kwartfinale treft ze de als zevende geplaatste Eugenie Bouchard.

De Canadese had veel moeite Irina-Camelia Begu te verslaan. De Roemeense won de tweede set, maar moest na ruim twee uur toch buigen voor Bouchard: 6-1, 5-7 en 6-2.

Halep

Simona Halep kan zich ook opmaken voor de kwartfinales van de Australian Open. De als derde geplaatste Roemeense schakelde zondag op het hardcourt van Melbourne de Belgische Yanina Wickmayer in twee sets uit: 6-4 en 6-2.

Wickmayer speelde in de partij uit de vierde ronde van het enkelspel niet slecht tegen Halep, maar ze kon haar tegenstandster geen echte schrik aanjagen. De Roemeense wachtte geduldig op haar kansen en liet de Belgische de fouten maken.

In de kwartfinale neemt Halep het op tegen de Russin Jekaterina Makarova, die weinig problemen had met de Duitse Julia Görges: 6-3 en 6-2.

Bekijk alle uitslagen op de Australian Open