ZANDVOORT - Christian Albers start zondag vanaf de vierde startrij in de achtste race van de Deutsche Tourenwagen Masters op het circuit van Zandvoort. Zaterdagmiddag reed hij in zijn Mercedes de 7e tijd: 1.35,104. Snelste coureur was de Zweed Mattias Ekström in een Audi in 1.34,051.

Albers mocht als 9e in de kwalificatie meedoen aan de extra ronden om de pole position. In die wedstrijd waren de tijden van de coureurs allemaal minder dan in de kwalificatie. Jeroen Bleekemolen, voor het eerst in een nieuwe Opel Vectra van het fabrieksteam, mocht niet in de 'pole' uitkomen door de 15e tijd in de kwalificatie: 1.35,071.

Vanaf de eerste startplaats heeft Ekström uitstekende kans op de overwinning op Zandvoort en bovendien het bijna zeker stellen van de eindzege in de tien races omvattende DTM. Met 51 punten tegen 42 voor Albers heeft hij al een haast onoverbrugbare voorsprong. De Brit Gary Paffett, die naast Ekström in de race start, gaat met Albers de strijd aan om de tweede plaats.

De DTM-race op Zandvoort werd vorig jaar gewonnen door Christijan Albers. Jeroen Bleekemolen haalde toen zijn eerste punten. Dit jaar is hij voor zijn thuiswedstrijd eveneens nog puntloos.