Klay Thompson van de Golden State Warriors heeft vrijdag het NBA-record van meeste punten in een kwart gebroken. De Amerikaan maakte in het derde kwart tegen de Sacramento Kings maar liefst 37 punten.

Thompson verbrak het record van George Gervin en Carmelo Anthony. Zij wisten in het verleden 33 punten in een kwart te scoren.

Thompson had zijn uitzonderlijk hoge score met name te danken aan negen rake driepunters. Daarmee verbeterde de guard ook het record van meeste driepunters in een kwart. Thompson eindigde de wedstrijd tegen de Kings (126-101 zege) met een totaal van 52 punten. Dat was een persoonlijk record.

''Mijn teamgenoten wilden dat de show verder ging. Dat is wat ze mij vertelden'', reageerde hij op zijn sterke optreden.

''Ik kan me er weinig meer van herinneren. Het is allemaal nogal vaag. Ik wou dat ik terug in de tijd kon gaan en er met wat meer van kon genieten, maar zulke momenten gaan snel voorbij.'' 

Atlanta Hawks

De Atlanta Hawks wonnen tegen de Oklahoma City Thunder voor de vijftiende keer op rij: 103-93. Daarin slaagde de club nooit eerder in de NBA.

Paul Millsap blonk uit met 22 punten en tien rebounds.