Fred Rutten heeft een winterse versterking voor Feyenoord nog niet uit zijn hoofd gezet. De Rotterdamse club heeft na het vertrek van aanvallers Ruben Schaken en Wesley Verhoek mogelijk weer wat ruimte om een speler te halen.

"Ik ben van mening dat we altijd iets moeten doen als het nog kan. Mits er nog ruimte is natuurlijk", aldus Rutten, die het zondag met Feyenoord opneemt tegen aartsrivaal Ajax in de Arena. De transferperiode loopt nog tot en met 2 februari.

"Het is altijd afwegen of het een versterking voor de korte of de lange termijn is. Ik ben ook aan het overwegen om wat jonge talenten vaker bij de selectie te halen."

Veel trainers zeggen dat transfers tijdens het seizoen geen zin hebben, maar Rutten is het daar niet mee eens. "Dat leeft in de voetbalwereld, maar ik deel die mening niet. Een directe versterking kan ook goed zijn voor de lange termijn."

"Ik zal een voorbeeld geven. Bij FC Twente haalde ik ooit Edson Braafheid in de winterstop op bij FC Utrecht. Dat was eigenlijk voor de lange termijn, maar die deed het zo goed dat ik niet meer om hem heen kon."

Fladderen

Specifieke spelers die Feyenoord op het oog heeft wilde Rutten niet noemen, maar het is duidelijk dat de trainer nog wel een wensenlijstje heeft liggen. "Dan fladderen er meteen allemaal namen door mijn hoofd, maar ik weet momenteel niet of dat allemaal opties zijn."

"Als club zijnde moeten we altijd kijken naar hoe we beter kunnen worden. Ik begin met de ontwikkeling van jonge spelers, maar we moeten ook verder kijken."

"En in wedstrijden zoals deze tegen Ajax kan iemand altijd een hele zware blessure oplopen. Dat heb ik met Jonathan Reis bij PSV ook al eens meegemaakt."

Volg alle updates op de transfermarkt