Novak Djokovic heeft zich zaterdag op overtuigende wijze geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. Ook titelverdediger Stan Wawrinka ging eenvoudig verder in Melbourne.

Djokovic trof met Fernando Verdasco een lastige tegenstander in de derde ronde. De ervaren Spanjaard, de nummer 31 van de plaatsingslijst, bereikte in 2009 nog de halve finales van de Australian Open. Verdasco kon deze keer geen vuist maken tegen Djokovic: 7-6 (8), 6-3, 6-4.

Verdasco wist het de Serviër alleen in de eerste set echt moeilijk te maken. Hij kwam zelfs op voorsprong in de tiebreak, maar Djokovic knokte zich terug en trok het eerste bedrijf naar zich toe. Dankzij een vroege break won de nummer één van de wereld ook de tweede set.

In de derde set volstond één break eveneens voor setwinst. Na ruim twee uur stapte Djokovic als winnaar van de baan. Hij speelt nu tegen Gilles Muller, die verrassend won John Isner: 7-6 (4), 7-6 (6), 6-4. 

De zesde dag van de Australian Open in beeld

Wawrinka

Titelverdediger Wawrinka bereikte eveneens soepel de achtste finales van de Australian Open. De Zwitser rekende in 'straight sets' af met zijn Finse opponent Jarkko Nieminen. Het werd 6-4, 6-2, 6-4.

Wawrinka profiteerde optimaal van de vele missers bij Nieminen. De Fin, afgezakt naar de 72e plek op de wereldranglijst, sloeg in totaal 30 onnodige fouten. Na iets minder dan anderhalf uur stapte Wawrinka als winnaar van de baan.

De titelverdediger moet het nu opnemen tegen Guillermo Garcia-Lopez. De Spanjaard versloeg de Canadees Vasek Pospisil eenvoudig met 6-2, 6-4, 6-4.

Kei Nishikori had meer moeite om zich te plaatsen voor de vierde ronde. De Japanner verloor de eerste set van Steve Johnson, maar herstelde zich goed: 6-7 (7), 6-1, 6-2, 6-3. Nishikori speelt nu tegen David Ferrer. De Spanjaard maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen Gilles Simon door tweemaal een voorsprong in een set te verspelen. Hij won uiteindelijk wel met 6-2, 7-5, 5-7, 7-6 (4).

Raonic

Ook Milos Raonic bereikte eenvoudig de achtste finales. Hij won van Benjamin Becker in drie sets: 6-4, 6-3, 6-3. De als achtste geplaatste Canadees serveerde ijzersterk en sloeg maar liefst 46 winners. Raonic strijdt met Feliciano Lopez om een plek in de kwartfinales.

De Spanjaard was met 7-6 (6), 6-4, 7-6 (3) te sterk voor Jerzy Janowicz.

Bekijk alle uitslagen op de Australian Open