Ricardo Kishna hoopt dat hij zondag in de Klassieker tegen Feyenoord iets terug kan doen voor de aanhang van Ajax nadat afgelopen vrijdag het supportershome volledig afbrandde.

"Het zou mooi zijn als we de supporters toch nog blij kunnen maken door de Klassieker te winnen. Dit is zeker voor de supporters de wedstrijd van het jaar en ze hebben echt iets groots verloren", aldus Kishna tegen NU.nl.

De 20-jarige buitenspeler kwam zelf ook weleens in het supportershome. "Vorig jaar was ik er, en dit seizoen ook een keer. Ik ken er dus ook wel wat mensen. Het moet nog duidelijk worden hoe de brand precies is ontstaan, maar vooral voor hen is het wel heel pijnlijk dat dit gebeurd is."

Kishna las het nieuws over de brand vrijdagochtend voor de training van Ajax. Hij wilde er nog langs rijden met zijn auto, maar dat lukte niet.

"Het was afgesloten, ik kwam er niet doorheen. Ik zag wel veel rook, dat was wel heftig. Op de club had ik het er natuurlijk meteen over met ploeggenoten. Het was schrikken voor iedereen. We hebben inmiddels ook gesproken over hoe wij iets kunnen bijdragen aan een nieuwe plek voor de supporters. We gaan zeker iets doen."

Je zegt net dat de Klassieker voor de supporters de wedstrijd van het jaar is. Hoe bijzonder is het komende duel met Feyenoord voor jou?
"Het wordt mijn eerste Klassieker in de Arena, dus het zal zeker speciaal zijn. In de jeugd merkte je al dat wedstrijden tegen Feyenoord bijzonder zijn. In de B1 moest er bijvoorbeeld al op een andere locatie gespeeld worden. Het heeft altijd iets extra's en je moet winnen."

Wat is de kracht van dit Feyenoord?
"Ze hebben een goede ploeg, spelen ook met veel passie en strijd. Begin dit seizoen vlogen ze er ook meteen op tegen ons, binnen een kwartier raakten ze drie keer de paal en lat. Gelukkig schoot Ricardo van Rhijn die vrije trap erin waardoor we wel wonnen, maar met pijn en moeite hielden we het dicht. Ik verwacht dat Feyenoord er nu ook weer meteen opklapt, daar moeten we ons op voorbereiden."

Als je wint geef je Feyenoord een tik in de strijd om minimaal de tweede plaats. Het gat is dan elf punten…
"Ja, dan is het gat zo groot dat je Feyenoord wel echt achter je laat. Dan worden wij of PSV kampioen."

PSV lijkt de meest stabiele topploeg, voor de winterstop werden maar acht punten verloren.
"Ja, maar ik denk dat er nog genoeg kansen voor ons komen. PSV gaat de laatste zestien wedstrijden echt niet allemaal winnen."

Je gaf al eerder aan dat je jouw medio 2016 aflopende contract wil verlengen bij Ajax en Frank de Boer zei dat je binnenkort bericht kan verwachten. Al iets gehoord van Ajax?
"Nee, nog niet. Ik wacht af en ga graag met Ajax in gesprek. Het gaat nu lekker en ik kan me hier verder ontwikkelen. Begin dit seizoen had ik nog een dipje, maar ik denk wel dat ik daarna stappen heb gezet. Ik ben bijvoorbeeld constanter geworden. Doordat ik meer en meer speeltijd krijg, kom ik steeds beter in mijn spel. En dan kan ik lekker mijn acties maken."

Jouw naam duikt ook weleens op in Italiaanse media. Je werd gelinkt aan AC Milan en Juventus…
"Ja, maar dat speelde volgens mij alleen in de media. Ik heb nooit iets concreets gehoord. Ben nu eerst benieuwd naar wat Ajax te zeggen heeft."

Het is alleen de vraag of je zaakwaarnemer Mino Raiola tijd heeft om de contractonderhandelingen te doen. Hij overweegt om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de FIFA…
"Ja, ik las het ook. Maar die onderhandelingen wil hij vast nog wel voor me doen."

Hoe serieus moeten we zijn plan nemen?
"Weet ik niet, ik moet hem daar zelf nog over spreken. Ik wist ook niet dat hij met dit idee rondliep."

Zie je het wel voor je, Raiola als opvolger van Blatter?
"Het is wel een slimme man. En ik vind dat er zeker een kern van waarheid zit in zijn kritiek op de FIFA. Het zal mij in ieder geval dus niet verbazen."