Louis van Gaal moet met Manchester United op herhaling in de FA Cup. De Engelse topclub wist vrijdag in de vierde ronde niet te winnen bij Cambridge United: 0-0.

United speelde een uiterst moeizame wedstrijd, maar kreeg in de slotfase nog wel aardig wat kansen om een replay te voorkomen. Met het nodige kunst- en vliegwerk hield Cambridge, dat uitkomt in de League Two, stand.

Bij de ploeg van Van Gaal had Daley Blind een basisplaats. Robin van Persie viel halverwege de tweede helft in.

United begon zwak aan de wedstrijd en had geluk dat Cambridge zich niet effectief genoeg toonde. De beste kans was voor Josh Coulson, die zijn kopbal op het dak van het doel zag belanden.

De huidige nummer vier in de Premier League kwam er lange tijd aanvallend niet aan te pas. Na ruim een uur spelen was Radamel Falcao met een van richting veranderd schot verantwoordelijk voor de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor de Mancunians.

United begon vanaf dat moment wel beter te spelen en zette Cambridge stevig onder druk. Van Persie was met een hard schot nog dicht bij een doelpunt, maar veel verder dan de poging van de spits kwam de equipe van Van Gaal niet.