Willem II heeft vrijdag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. De Tilburgse voetbalclub wordt in verband gebracht met het manipuleren van duels in het seizoen 2009/10. 

De Volkskrant onthulde zaterdag dat er bij de wedstrijden tegen Ajax (4-0) en Feyenoord (1-0) sprake is geweest van matchfixing. Speler Ibrahim Kargbo zou geld hebben aangenomen om de resultaten van beide partijen te beïnvloeden. De Sierra Leoner ontkende zondag enige betrokkenheid.

Willem II zegt in een open brief geschokt te zijn door het nieuws. "Willem II neemt krachtig afstand van matchfixing en zal, indien daar sluitend bewijs voor is, iedereen die daarbij betrokken is, toegang tot de club weigeren en royeren." 

"De KNVB heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie, zodat de zaak strafrechtelijk onderzocht kan worden. Daarnaast zal de Integriteitseenheid van de KNVB een onderzoek instellen op verzoek van de aanklager betaald voetbal. Willem II volgt de procedure van de KNVB en doet ook zelf aangifte."

Grote smet

"Uiteraard zullen wij volledige medewerking verlenen aan deze onderzoeken om de waarheid op tafel te krijgen. Alle publiciteit rondom dit geval van matchfixing werpt een grote smet op de reputatie van onze club. Ook voor onze sponsoren en individuele personen (spelers, staf en bestuurders uit het verleden) zorgt deze kwestie voor negatieve publiciteit."

"Wij betreuren dit ten zeerste. Het is dan ook belangrijk dat de onderste steen boven komt, zodat de mogelijke boosdoeners gestraft kunnen worden, maar ook dat de naam van de club en onschuldige personen gezuiverd wordt."