Napoli heeft donderdagavond met grote moeite de kwartfinales bereikt van de Coppa Italia. De ploeg van Jonathan de Guzman en Dries Mertens had een verlenging en strafschoppen nodig om Udinese te verslaan.

Na negentig minuten spelen in Napels stond het nog 1-1. Ook de verlenging, waarin beide ploegen één keer scoorden, kon geen uitsluitsel geven over de kwartfinalist van de Coppa Italia.

In de daaropvolgende strafschoppenserie bleek Napoli de sterkste: 5-4. Onder meer De Guzman was één keer trefzeker van elf meter. De 27-jarige middenvelder begon op de bank bij de thuisploeg en viel na 72 minuten spelen in. 

Mertens kreeg wel een basisplek en had na vier minuten spelen al een uitgelezen kans om Napoli op voorsprong te zetten. Vanaf de stip schoot de ex-PSV'er hard op de lat.

1-1

Na 58 minuten spelen was het wél raak, maar dan voor de bezoekers. Cyril Théréau tekende voor de openingstreffer namens Udinese. 

Het duurde echter niet lang voordat Napoli op gelijk hoogte wist te komen. De Braziliaan Jorginho maakte niet dezelfde fout als Mertens eerder in de wedstrijd en schoot wel raak van elf meter: 1-1. 

Udinese moest het vanaf de 69ste minuut doen met tien man, nadat Silvan Widmer zijn tweede gele kaart had gekregen. Napoli kon daardoor twintig minuten lang genieten van een overtalsituatie, maar tot de winnende treffer leidde het niet. Daarom gingen beide ploegen uit de Serie A met een 1-1 stand de verlenging in. 

Hamsik

Al in de eerste helft van die verlenging wist Napoli toe te slaan. Marek Hamsik bracht de thuisploeg na honderd minuten spelen op een 2-1 voorsprong met een wonderschone treffer.

De 27-jarige Slowaak dribbelde vanaf de zijkant van het veld naar binnen en haalde aan de rand van het strafschopgebied verwoestend uit. De bal ging als een streep in het doel.

Daarmee was Udinese nog niet verslagen, want nog geen vijf minuten later kwamen de bezoekers weer langszij. Panagiotis Koné tekende nog in de eerste helft van de verlenging voor de 2-2, waarme hij een strafschoppenserie afdwong voor zijn ploeg. Daarin hielden de bezoekers het lang vol, maar moesten ze uiteindelijk het onderspit delven.

Copa del Rey

In de Spaanse Copa del Rey is Sevilla op ruime achterstand gekomen. De ploeg van Unai Emery verloor op bezoek bij Espanyol in de kwartfinale met 3-1.

Felipe Caicedo, Sergio Garcia en Lucas zorgden voor een 3-0 voorsprong. Pas in de blessuretijd deed Sevilla via Carlos Bacca nog wat terug.

De nummer vier van de Primera Division gaat zondagavond in de competitie op bezoek bij Valencia.