Nederland gaat in juni met tien wielrenners van start op de eerste editie van de Europese spelen in Bakoe.

Dat meldt NOC*NSF donderdag. De sportkoepel heeft daarnaast schermer Bas Verwijlen en schutter Peter Hellenbrand afgevaardigd.

Bondscoach Johan Lammerts mag bepalen welke vijf mannen en welke vijf vrouwen in Azerbeidzjan aan de start staan van de wielerwedstrijd op de weg.

Daarnaast mogen twee Nederlandse mannen meedoen aan het mountainbiken en drie mannen aan twee vrouwen aan de BMX-wedstrijden.

Eerder waren het 3x3 vrouwenbasketbalteam, kanovaarster Eef Haaze, de volleybalsters en worstelaarster Jessica Blaszka al zeker van deelname.

Serieuze wedstrijd

Chef de mission Jeroen Bijl is enthousiast over het deelnemersveld. "De ploeg gaat nu echt serieus vorm krijgen. Hoewel het de eerste editie is van dit evenement, zien we dat onze sporters graag willen. Er gaan nu dus ook sporters mee die al bij de vorige Spelen in Londen waren en graag bij de komende Spelen in Rio van de partij willen zijn."

"Lammerts heeft me verzekerd dat hij met de sterkste dames gaat rijden. Ze zien het als een serieuze wedstrijd. Ik verwacht dat er de komende maanden nog heel wat sporters bij komen."

"In totaal zullen ruim honderd atleten Nederland vertegenwoordigen. Een grote, sterke ploeg, waarvan hopelijk veel van onze sporters ook hun ervaring op een dergelijk multisportevenement kunnen vergroten."