NOORDWIJK - Jan Kromkamp, Boudewijn Zenden, Dave van den Bergh, Collins John en Romano Denneboom maken geen deel meer uit van de selectie van het Nederlands elftal. Het vijftal heeft zaterdag het trainingskamp van Oranje verlaten. Bondscoach Marco van Basten werkt met achttien spelers toe naar de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van woensdag tegen Tsjechië.

Opvallend is dat Oranje in de persoon van Romeo Castelen nog maar één specifieke buitenspeler telt. Van Basten sprak tot dusver de wens uit dat hij met echte vleugelspitsen wilde spelen. De bondscoach constateerde echter dat Van den Bergh, Denneboom en Collins John nog kwaliteit voor het echte grote werk missen.

Johnny Heitinga, Kevin Hofland, Nigel de Jong, Giovanni van Bronckhorst en Romeo Castelen zijn vermoedelijk op tijd fit voor het duel met de Tsjechen. Dit vijftal miste wegens blessures de oefeninterland tegen Liechtenstein. Ook Wilfred Bouma mankeert niets ernstigs. Hij moest zich tegen Liechtenstein laten vervangen.

De verdediger kampte waarschijnlijk met de naweeën van een virusinfectie. Het is onduidelijk of hij tegen de Tsjechen een hele wedstrijd kan spelen.