Jérôme Champagne betwijfelt of hij Sepp Blatter serieus kan uitdagen tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA.

Met de deadline van eind deze maand in zicht beschikt de Fransman naar eigen zeggen nog niet over de steun van minimaal vijf nationale bonden.

Zijn kandidatuur wordt ingetrokken als dat zo blijft de komende anderhalve week. "Ik heb het gevoel dat voor veel mensen de winnaar al vaststaat", stelt Champagne. "Misschien vinden bonden het daarom riskant een stem op mij uit te brengen."

Niet alleen Champagne wil voorkomen dat de 78-jarige Blatter een vijfde termijn aan zijn regeerperiode mag toevoegen. Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië en David Ginola willen het ook tegen Blatter opnemen.

29 januari

De verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA zijn voor 29 mei uitgeschreven. Op 29 januari moeten de kandidaten zeker zijn van de steun van vijf nationale bonden.

De 78-jarige Blatter is sinds 1998 voorzitter van de wereldvoetbalbond. De Aziatische bonden, de bonden van Oceanië en de Afrikaanse bonden hebben al aangekondigd dat ze Blatter zullen gaan steunen.