Luc Castaignos was zondagmiddag na de 3-1 nederlaag bij Feyenoord duidelijk niet te spreken over de verdediging van FC Twente.

"Het verschil zit erin hoe wij verdedigen en zij verdedigen. Ik krijg geen meter ruimte en de aanvallers van Feyenoord wel", foeterde de spits van de Tukkers.

"Ik heb er eigenlijk geen woorden voor als ik zie hoe wij verdedigen. Ik ben heel kwaad, ook op mezelf hoor. Verdedigen begint voorin."

Met name bij de eerste en de derde goal van Feyenoord zag de defensie van de bezoekers er niet goed uit. Lex Immers en Jean-Paul Boëtius kregen te veel vrijheid bij de afronding.

"Het is gewoon simpel met de man meelopen. Dat zijn basisdingen. Als je zoveel ruimte weggeeft, dan wordt het moeilijk. Het is zonde, dit zijn dekkingsfouten en dat hoeft niet. Iedereen weet welke man die moet pakken. Het is taken uitvoeren en dat staat op de eerste plaats.'' 

Geloof

Castaignos speelde een hoofdrol bij de 1-1 omdat Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer zijn voorzet losliet en Orlando Engelaar kon binnentikken. De voormalig spits van de Rotterdammers geloofde op dat moment in de zege. "Maar zij maken snel de 2-1 en dat gaat De Kuip er achter staan. We hebben gezien wat er dan gebeurt."

Ondanks de nederlaag denkt Castaignos dat Twente zich nog kan mengen in de strijd om de derde plaats, die in ieder geval recht geeft op Europees voetbal. De Tukkers staan nu zesde. "We moeten er geloof in blijven houden. Dit is gebeurd en thuis tegen Heracles Almelo moeten we wel drie punten pakken.''

 Rutten: 'Alleen qua uitslag leuke wedstrijd' | Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie