Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jérôme Champagne

Champagne houdt vertrouwen in kansen bij FIFA-verkiezing

Jérôme Champagne vindt niet dat zijn kansen op het voorzitterschap van de FIFA zijn afgenomen door de kandidatuur van prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië.
Door NU.nl

"Prins Ali zorgt er zeker niet voor dat ik uit de race wordt gedrukt", zegt Champagne dinsdag volgens het Britse Press Association. "Prins Ali heeft ook nog geen programma uitgebracht, tot nu toe zijn het alleen maar slogans."

De Jordaanse prins kondigde vorige week aan dat hij zich verkiesbaar zal stellen voor het voorzitterschap van de FIFA. De huidige president Sepp Blatter en Champagne hadden zich eerder al aangemeld voor de verkiezing van 29 mei in Zürich.

De 56-jarige Fransman stelt dat hij blij is met de kandidatuur van prins Ali. "Het is namelijk belangrijk voor de toekomst van het voetbal dat er een open, democratisch proces is. En ik ben tot nu toe de enige die gedetailleerde, concrete en financieel goed onderbouwde plannen op tafel heeft gelegd."

"Ik ben zeer actief en ga door met mijn stijl van campagnevoeren om mensen te overtuigen", vervolgt Champagne, die nog wel de steun moet krijgen van minimaal vijf nationale bonden om mee te mogen doen aan de verkiezing. "Ik praat met veel bondsvoorzitters om mijn ideeën uit te leggen en ik ben zeer optimistisch."  

Steun

De 78-jarige Blatter is sinds 1998 voorzitter van de wereldvoetbalbond. Kandidaten kunnen zich nog tot 29 januari aanmelden.

De Aziatische bonden, de bonden van Oceanië en de Afrikaanse bonden hebben al aangekondigd dat ze Blatter zullen gaan steunen.


Lees meer over:

FIFASepp BlatterJérôme ChampagneAli Bin Al-Hussein

Aanbevolen artikelen