Hockeykeepster Inge Vermeulen is maandag op 30-jarige leeftijd overleden. De speelster van SCHC kwam in het verleden ook uit voor Oranje.

"Wij zijn enorm verdrietig en ontredderd, maar we kunnen niet anders dan haar keuze respecteren. Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden", schrijft SCHC-voorzitter Stephan van der Vat maandag op de website SCHC.

"Iedereen bij SCHC kende Inge als een enorm gedreven en gepassioneerde topsportster met een grote betrokkenheid bij onze vereniging. Inge was net dertig jaar geworden."

Vermeulen kwam de afgelopen acht jaar uit voor de club uit Bilthoven, dat haar in 2007 overnam van Bloemendaal. Ze werd uitgeroepen tot de beste keepster van de Hoofdklasse in het seizoen 2007/2008.

Brazilië

De keepster debuteerde in 2008 in het Nederlands team, waarmee ze een jaar later Europees kampioen werd in Amstelveen. In 2009 pakte ze met Oranje ook nog brons bij de Champions Trophy in Sydney.

De laatste jaren speelde Vermeulen voor haar geboorteland Brazilië. Ze wilde voor het Zuid-Amerikaanse land uitkomen op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.