Galatasaray staat niet open voor een transfer van Wesley Sneijder, zo benadrukt vicevoorzitter Abdurrahim Albayrak van de Turkse topclub.

"Sneijder is een belangrijke speler. Hij voelt zich bovendien gelukkig. Iedereen die het tegendeel beweert, die liegt", aldus Albayrak in gesprek met de Turkse zender NTV Spor.

De 111-voudig international staat in de belangstelling van Juventus. Albayrak beseft dat zijn club machteloos is als de Italiaanse topclub twintig miljoen euro biedt.

"Sneijder heeft een clausule in zijn contract waardoor hij voor dat bedrag kan vertrekken. We willen hem zeker niet voor een lager bedrag kwijt", zegt Albayrak.

Juventus heeft tegenover zaakwaarnemer Guido Albers van Sneijder laten weten serieus werk te willen maken van een mogelijke transfer van de 30-jarige Nederlander.

Gecharmeerd

Trainer Massimiliano Allegri van de Serie A-koploper is gecharmeerd van de middenvelder. "Met Sneijder zouden we een grote stap kunnen zetten, hij is een technisch vaardige speler die ons middenveld zeker zal versterken", zei hij begin deze week.

Directeur Giuseppe Marotta van Juventus vindt een bedrag van twintig miljoen euro echter te hoog.

Sneijders contract bij Galatasaray loopt in de zomer van 2016 af.

Volg alle updates op de transfermarkt