Niet Piet Velthuizen, maar Eloy Room is na de winterstop de eerste doelman van Vitesse.

"We gaan de tweede helft starten met Eloy, die zijn kans gegrepen heeft na de blessure van Piet", zegt Vitesse-coach Peter Bosz woensdag in een interview met Vitesse TV.

Eenmalig international Velthuizen begon het seizoen als de nummer één onder de lat in de Gelredome, maar de 28-jarige keeper raakte eind november geblesseerd aan de grote teen van zijn rechtervoet en moest onder het mes.

De 25-jarige Room stond daardoor in de laatste vijf competitieduels en in de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Ajax in de basis.

Het product uit de eigen jeugdopleiding, die vorig seizoen in de eerste seizoenshelft op huurbasis voor Go Ahead Eagles speelde, heeft in die zes wedstrijden voldoende indruk gemaakt om Velthuizen uit het doel te spelen.

De Nijmegenaar werd in 2007 de eerste doelman van Vitesse en behield daarna zijn plek, behalve toen hij in het seizoen 2010-2011 uitkwam voor het Spaanse Hercules.

Contract

Bosz sprak ook over zijn eigen toekomst bij de club uit Gelderland. Vitesse hoopt het contract van de coach binnenkort te verlengen. "Binnenkort praten we verder, ik zie potentie en zeker toekomst bij de club."

Vitesse is sinds maandag op trainingskamp in het Spaanse Orihuela. De nummer tien van de eredivisie blijft tot zaterdag in de buurt van Alicante.

De ploeg uit Arnhem vervolgt de competitie op zaterdag 17 januari met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Bekijk de stand in de eredivisie