LA Galaxy-trainer Bruce Arena heeft bevestigd dat de Amerikaanse club Steven Gerrard komende zomer transfervrij overneemt van Liverpool.

"Gerrard komt in juli, hij is een topspeler", aldus Arena woensdag in de krant LA Times. Gerrard spreekt zelf van een 'match made in heaven'.

''Zowel voor mezelf als mijn familie is de tijd rijp voor verandering. Ik wil mijn carrière goed afsluiten en meer medailles en bekers toevoegen aan mijn collectie."

"Ik heb mede voor LA Galaxy gekozen vanwege de successen die deze club recentelijk heeft geboekt", zegt Gerrard over de regerend Amerikaans kampioen.

Beckham

De 34-jarige Gerrard treedt bij LA Galaxy in de voetsporen van landgenoot David Beckham, die in de nadagen van zijn carrière ook voor de Amerikaanse club speelde. ''Als ik gestopt ben, kan ik hopelijk nog eens terugkeren bij Liverpool'', aldus de Engelsman, die als trainer verder wil gaan.

Gerrard debuteerde in november 1998 in de hoofdmacht van Liverpool en speelde sindsdien nooit voor een andere club. Onlangs kreeg de aanvoerder van de 'Reds' van manager Brendan Rodgers te horen dat hij niet langer zeker is van een basisplaats en dat speelde mee bij zijn besluit om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Bijna zevenhonderd wedstrijden heeft Gerrard al gespeeld voor Liverpool. Hij won met de club de Champions League in 2005.

Volg alle updates op de transfermarkt