PSV-doelman Jeroen Zoet heeft bij het trainingskamp van PSV in het Spaanse Maspalomas een duimblessure opgelopen. Bij het trainingskamp van Feyenoord in Dubai kampt Elvis Manu met liesklachten.

Het is zelfs de vraag of Manu deze week nog kan aansluiten bij de groep. De aanvaller moest door de problemen met zijn lies al de trainingen van dinsdag en woensdag overslaan.

Op Manu na heeft Feyenoord-trainer Rutten een volledige selectie tot zijn beschikking in het emiraat. De talenten Jari Schuurman, Bart Nieuwkoop en doelman Kamil Miazek uit de A1 maken een goede indruk op de trainer.

"Ze pikken het goed op'', aldus Rutten, die met Feyenoord tot en met zondag 11 januari in Dubai blijft. De Rotterdamse club hervat het seizoen volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

PSV

Zoet liep zijn duimblesseure dinsdag op en moest naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat de PSV-keeper geen breuk heeft opgelopen. Aanvullend onderzoek bracht een verstuiking van de duim aan het licht, zo meldde de technische staf van PSV woensdagavond.

Zoet zal enkele dagen rust moeten houden. Afhankelijk van de ernst van de pijn kan de doelman daarna de training weer hervatten.

De Eindhovenaren verblijven tot en met maandag 12 januari in Maspalomas en spelen oefenwedstrijden tegen Celtic en Sparta Praag.

sc Heerenveen

Ook Heerenveen kampt met blessureleed. Daley Sinkgraven moest woensdag de ochtendsessie vroegtijdig verlaten tijdens het trainingskamp in de Portugese Algarve. De middenvelder kampt met knieproblemen.

Sinkgraven kon nog wel gedeeltelijk meetrainen bij de middagsessie tijdens het trainingskamp, maar moet de oefenwedstrijd woensdagavond tegen Sint-Truiden aan zich voorbij laten gaan.

Overzicht: Oefenduels eredivisieclubs in winterstop