Tom Dumoulin heeft zijn contract bij Giant-Alpecin met een jaar verlengd. De tijdritspecialist ligt nu tot eind 2016 vast.

Dat meldt Giant-Alpecin woensdag.

De 24-jarige Dumoulin rijdt sinds 2012 voor de ploeg die vanaf dit jaar onder een Duitse licentie rijdt.

"Ik voel me thuis bij dit team", laat Dumoulin weten in een reactie op zijn contractverlenging. "Ik ben heel blij met het wederzijdse vertrouwen, dat geleid heeft tot het openbreken en verlengen van mijn contract."

In 2014 beleefde de Limburger zijn meest succesvolle jaar tot nu toe. Hoogtepunt was zijn bronzen medaille op de tijdrit in september bij de WK in Ponferrada. Hij eindigde daar achter Bradley Wiggins en Tony Martin.

Dumoulin heeft het gevoel dat hij de komende jaren verder kan groeien bij Giant-Alpecin. "Ik kan me hier met de rest van het team doorontwikkelen. Ik heb de ambitie om een langere periode door te gaan met de ploeg zodat we elkaar kunnen blijven uitdagen."

Klassement

Het seizoen van Dumoulin begint deze maand in januari met de Tour Down Under. Komende zomer hoopt hij uit te kunnen blinken in de Tour de France en dan in het bijzonder bij de tijdrit door Utrecht bij de start op 4 juli.

Dumoulin: "Het wordt een belangrijk jaar voor mij, zeker met die tijdrit in Utrecht. We hebben een speciaal plan gemaakt om daar naartoe te werken.''

Naast Dumoulin lijken ook de Duitse sprinters Marcel Kittel en John Degenkolb zeker van een plek in de Tour-selectie van de ploeg die zich woensdag in een nieuw tenue presenteerde in de Franse ambassade van Berlijn.

Waar voorganger Giant-Shimano een wit shirt met twee zwarte balken droeg, is nu zwart de hoofdkleur met een rood vlak voor de nieuwe mede-naamgever en sponsor Alpecin. Met de komst van het Duitse shampoomerk rijdt de van oorsprong Nederlandse ploeg ook op een licentie van dat land.

Grote rondes

Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat een ploeg op een Duitse licentie uitkomt in de World Tour. ,Dit is een nieuwe start voor het Duitse wielrennen'', zei teambaas Iwan Spekenbrink.

Ploegleider Rudi Kemna belooft dat Giant zich dit seizoen niet alleen op de massasprints gaat richten. "We wilen het met onze sprinttrein nog beter doen, maar ons ook in de finales van klassiekers en in het algemeen klassement van grote rondes nog meer laten zien."