Rafael Nadal twijfelt na zijn slechts seizoensstart over zijn deelname aan de Australian Open.

De Spanjaard verloor in Doha zijn eerste partij na zijn blindedarmontsteking van qualifier Michael Berrer.

"Ik wil graag de Australian Open spelen, maar ik weet niet of het gaat lukken. Ik ga er in ieder geval hard voor werken", liet Nadal na afloop weten.

"Het seizoen is lang. Bij een comeback na een blessure zie je niet altijd meteen resultaat, ik moet al een klein beetje vooruit kijken."

"Ik moet nu goed trainen en proberen klaar te zijn voor Australië. Het kan gebeuren dat ik daarheen ga en verlies. Misschien win ik een paar partijen, ik weet het niet."

Finale

De 28-jarige Nadal werd de laatste jaren ook geplaagd door knie- en polsklachten. "Dit is de derde comeback van mijn carrière. We zullen zien hoe het gaat over een paar maanden. Ik wilde goed starten, maar dat was niet het geval. Te veel kleine dingen gingen niet goed."

Nadal verloor vorig jaar de finale van de Australian Open van Stanislas Wawrinka. De negenvoudig winnaar van Roland Garros was in 2009 al eens de sterkste in Melbourne.

Ook Novak Djokovic kende de nodige problemen in aanloop naar het seizoen. De Serviër had in de aanloop naar zijn eerste partij in Doha, die hij wel won van landgenoot Dusan Lajovic, last van griep.

"Ik wist de afgelopen dagen niet of ik zou kunnen spelen, dus gezien de omstandigheden was dit een erg goede start."