PSV hoopt op een terugkeer van Ibrahim Afellay na dit seizoen. De middenvelder staat momenteel op een zijspoor bij Olympiakos, dat hem huurt van FC Barcelona.

Technisch manager Marcel Brands had de afgelopen maanden geregeld contact met Afellay. "Bij het Nederlands elftal haalde hij weer een hoog niveau, het blijft een speler met veel kwaliteiten", vertelt Brands woensdag in het ED.

"We hebben eerder al naar onze fans aangegeven dat we het voor dit seizoen met de huidige groep doen", vervolgt Brands, die wel sterke twijfels heeft over de financiële haalbaarheid van Afellay. 

"Nu heb ik geen mogelijkheden. Wie weet ligt het in de toekomst anders."

Deur open

De 28-jarige Afellay verruilde eind 2010 PSV voor FC Barcelona, maar wist daar geen basisplaats af te dwingen. Komende zomer loopt zijn contract af in Catalonië en ook Olympiakos lijkt niet met hem door te willen. 

De laatste wedstrijden behoorde Afellay niet eens tot de selectie van de regerend Grieks landskampioen.

Naast Brands sprak ook PSV-trainer Phillip Cocu met de 48-voudig Oranje-international. "Dat was niet met de bedoeling om hem nu naar PSV te halen overigens, we hebben het ook niet over details gehad die daarvoor van belang zijn", vertelt Cocu.

"De deur staat in de toekomst wel voor hem open en die houden we open."

Volg alle updates op de transfermarkt | Overzicht: De wintertransfers in de eredivisie