Juventus gaat zich woensdag bij Galatasaray melden om te onderhandelen over een transfer van Wesley Sneijder. 

Dat bevestigt Sneijders zaakwaarnemer Guido Albers woensdag in De Telegraaf. De Italiaanse club heeft tegenover Albers laten weten serieus werk te willen maken van een mogelijke transfer van Sneijder.

Pas als beide clubs daadwerkelijk tot een akkoord komen, zal Sneijder beslissen of hij terug wil naar Italië. Albers: "Tot die tijd zal hij zich alleen op Galatasaray focussen."

De 30-jarige Sneijder verruilde in januari 2013 Internazionale voor Galatasaray. Hij heeft bij zijn Turkse werkgever een clausule in zijn contract waardoor hij voor 20 miljoen euro mag vertrekken, maar dinsdag liet Juventus-directeur Giuseppe Marotta al weten dat bedrag te hoog te vinden.

"Wij zijn niet van plan zo veel te betalen", aldus Marotta tegen La Gazzetta dello Sport. "We hebben Wesley er graag bij, maar alleen onder onze voorwaarden."

Stap vooruit

Juventus-trainer Massimiliano Allegri liet maandag al optekenen dat hij de 111-voudig Oranje-international graag toegevoegd ziet worden aan zijn selectie.

"Met Sneijder zouden we een grote stap kunnen zetten, hij is een technisch vaardige speler die ons middenveld zeker zal versterken", aldus Allegri.

Volg alle updates op de transfermarkt