Caterham houdt er rekening mee dat door geldgebrek volgende maand niet kan worden begonnen met het testen van de wagens voor het nieuwe seizoen in de Formule 1.

Henry Shinners, de bewindvoerder van het failliete team dat een doorstart nastreeft, zei maandag op de BBC dat er nog steeds gesprekken zijn met geïnteresseerde partijen.

Als er niet op tijd een koper wordt gevonden, gaat Caterham geen eigen geld steken in de eerste testsessies, die 1 februari in Jerez beginnen.

Blijft de financiële situatie zorgwekkend tot de eerste GP van dit jaar, op 15 maart in Australië, dan is volgens Shinners de kans op redding "praktisch nihil".

F1-commissie

Ruim een maand geleden kreeg Caterham van de zogeheten F1-commissie toestemming om komend seizoen dezelfde auto te gebruiken als in 2014.

Caterham miste de laatste Grands Prix van de Verenigde Staten en Brazilië door de financiële problemen. Het team kwam bij de afsluitende race in Abu Dhabi wel in actie dankzij crowdfunding en hulp van Formule 1-baas Bernie Ecclestone.