Ajax heeft voor volgend seizoen de Deense jeugdinternational Kasper Dolberg vastgelegd en ook twee spelers uit de eigen jeugd langer aan zich gebonden.

De 17-jarige Dolberg, een aanvaller van Silkeborg IF, ondertekende in Amsterdam een driejarig contract, dat op 1 juli in gaat, zo meldt Ajax maandag op de clubsite.

Dolberg kan zich zo voegen bij een lange lijst Denen die voor de regerend landskampioen hebben gespeeld. Momenteel zitten Lasse Schöne, Viktor Fischer, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen en Niki Zimling in de selectie van het eerste elftal. De 17-jarige Markus Bay speelt sinds de zomer voor de A1 van Ajax.

Technisch directeur Jesper Stuker van Silkeborg IF noemt Dolberg op de site van zijn club "een buitengewoon talent. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik graag had gezien dat hij zijn doorbraak zou hebben in het eerste elftal van Silkeborg".

Nouri en Van de Beek

Ajax maakte ook bekend dat de club het contract met jeugdspelers Abdelhak Nouri en Donny van de Beek heeft verlengd tot medio 2018.

De oude verbintenis van de middenvelders van de A1 liep tot medio 2017. Doordat beiden nog 17 jaar zijn, mag Ajax geen contract met een langere looptijd dan drie jaar met hen sluiten. Wel is het de intentie van de club om beiden zodra ze meerderjarig zijn een langere verbintenis voor te schotelen.

De jeugdinternationals zijn momenteel met de eerste selectie van de Amsterdammers mee op een trainingskamp in Qatar. Ze wachten nog op hun debuut in Ajax 1.

Volg alle transferupdates