Feyenoord en Ruben Schaken hebben per direct afscheid van elkaar genomen. Het contract van de 32-jarige aanvaller met de Rotterdammers is ontbonden.

Dat meldt Feyenoord maandag op de clubsite. Het contract van Schaken liep nog tot medio 2015, maar hij heeft nu een transfervrije status.

De geboren Amsterdammer maakte 4,5 jaar geleden de overstap van VVV-Venlo naar De Kuip en groeide in Rotterdam uit tot international, maar dit seizoen kwam hij onder coach Fred Rutten amper aan spelen toe.

De buitenspeler was al niet mee op het trainingskamp van Feyenoord in Dubai.

Schaken kwam tot 113 competitiewedstrijden voor de huidige nummer drie van de eredivisie en scoorde daarin vijftien keer.

Duidelijkheid

De zevenvoudig international laat weten dat hij vooral blij is dat er nu "duidelijkheid" is over zijn situatie.

"Bij Feyenoord was er voor mij geen perspectief meer, waardoor het beter is om verder te gaan kijken. Ik voel me nog hartstikke fit en ben ervan overtuigd dat ik van waarde kan zijn, daarom hoop ik op een mooie nieuwe uitdaging."

"Voor Ruben is de situatie de voorbije maanden uitzichtloos geworden, ook omdat wij voor de jeugd hebben gekozen", aldus technisch directeur Martin van Geel. "Daarom is dit voor beide partijen de beste oplossing."

Schaken kijkt met een goed gevoel terug op zijn bijna halve decennium in Rotterdam. "Ik heb een fantastische tijd gehad in De Kuip en veel mooie dingen meegemaakt. Dat ik 4,5 jaar voor deze mooie club heb mogen spelen, is iets waar ik oprecht trots op ben."

Volg alle transferupdates