Robin Haase heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste partij van dit jaar. De 27-jarige Hagenaar werd maandag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Chennai van de baan geslagen door Borna Coric: 6-2 en 6-2.

Na amper een uur stapte de 18-jarige Kroaat als winnaar van de baan. Coric is de nummer 95 van de wereld en staat daarmee vijftien plaatsen lager dan Haase.

Vorig jaar was de Nederlander in de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië nog veel te sterk voor Coric, maar op het hardcourt in Chennai waren de rollen omgedraaid.

Haase leverde liefst vijf keer zijn service in en wist de Kroatische tiener zelf maar één keer te breken. Het leidde tot een kansloze nederlaag voor de Hagenaar.

De Bakker

Thiemo de Bakker bereikte eerder op maandag het hoofdtoernooi van het Qatar Open 2015, een ATP-toernooi in Doha.

Hij won maandag in Qatar in de laatste kwalificatieronde in twee sets van de Oezbeek Farroech Doestov: 7-5 en 6-4.

De 26-jarige Nederlander, die eerder landgenoot Jesse Huta Galung had uitgeschakeld, werkte in de tweede set een achterstand van 2-4 weg. De partij duurde ruim anderhalf uur.

De Westlander treft de als vierde geplaatste David Ferrer in de eerste ronde.

Azarenka

Viktoria Azarenka heeft haar eerste wedstrijd na vier maanden blessureleed niet kunnen winnen. De voormalig nummer één van de wereld verloor tijdens het WTA toernooi in Brisbane van de Tsjechische Karolina Pliskova: 6-4, 6-7 en 4-6.

De Wit-Russin kwam vorig seizoen slechts 24 wedstrijden in actie, een voetblessure en knieklachten hielden haar de rest van het seizoen aan de kant.  

Als nummer 42 van de wereld maakte de 25-jarige Azarenka tegen Pliskova haar rentree. Ze miste duidelijk ritme, getuige haar negen dubbele fouten en 44 afzwaaiers.

Azarenka speelde in Brisbane ter voorbereiding op de Australian Open, het Grand Slam-toernooi dat ze in 2012 en 2013 op haar naam schreef.