Trainer Massimiliano Allegri van Juventus heeft maandagmiddag nogmaals gezegd dat zijn club zich deze maand wil versterken met Wesley Sneijder.

"Met Sneijder zouden we een grote stap kunnen zetten", vertelde Allegri tijdens een persconferentie in de aanloop naar het Serie A-duel met Internazionale van dinsdagavond.

"Het is geen geheim dat we deze maand op zoek zijn naar een verdediger en een aanvallende middenvelder. Sneijder is een technisch vaardige speler die ons middenveld zeker zal versterken. Hij speelt momenteel voor Galatasaray, eigenlijk wil ik niet te veel speculeren."

Allegri beseft dat hij nog even de tijd heeft. "Natuurlijk: hoe eerder de nieuwe spelers komen, hoe beter. Maar we hebben nog een maand."

Sneijders contract bij Galatasaray loopt medio 2016 af. De Turkse topclub nam de 111-voudig international begin 2013 over van Internazionale.

Met de club uit Milaan won Sneijder in 2010 de Italiaanse dubbel (landstitel en beker) en Champions League.

Aanbod

Galatasaray-coach Hamza Hamzaoglu gaf zondag na de zege van zijn ploeg bij Besiktas (2-0) aan dat de Turken niet van plan zijn om Sneijder te verkopen. Maar als er een aanbod komt en hij geeft aan dat hij wil vertrekken, dan kunnen we erover praten."

Zaakwaarnemer Guido Albers liet zondag aan het Turkse Bugün TV weten dat de club tegen hem en Sneijder altijd heeft gezegd dat Galatasaray de oud-Ajacied niet van de hand wil doen.

"Ze zullen hem alleen maar verkopen als een club 20 miljoen euro biedt, want dat is het bedrag dat als gelimiteerde transfersom in zijn contract staat. Wesley heeft het ook naar zijn zin bij Galatasaray."

Volg alle updates op de transfermarkt