Bradley Wiggins heeft maandag zijn contract bij Team Sky met vier maanden verlengd tot eind april. De vorige verbintenis van de 34-jarige Brit liep op 31 december af.

Zijn nieuwe contract stelt Wiggins definitief in staat om op 12 april deel te nemen aan Parijs-Roubaix, de klassieker die zijn laatste koers als wegrenner zal worden.

Na zijn deelname aan de 'Hel van het Noorden' keert Wiggins terug op de baan. De Tour de France-winnaar van 2012 mikt op olympisch goud tijdens de Spelen van Rio in 2016. De Brit won eerder in zijn loopbaan al zes olympische medailles, waaronder drie keer goud op de baan en één keer goud op de weg.

Verder zal Wiggins een poging doen het werelduurrecord in zijn bezit te krijgen.

"Het zou al mooi zijn als ik net als in 2014 een rol kan spelen in de finale van Parijs-Roubaix. Vorig jaar gaf dat een voldaan gevoel", zegt de Brit in gesprek met Sky Sports. "Ik denk niet aan een zege, ik focus me momenteel op de trainingen."

​Wiggins eindigde afgelopen jaar als negende in de kasseienklassieker.

Ambassadeur

Teammanager Dave Brailsford van Team Sky is blij dat Wiggins zijn carrière als wegrenner afsluit bij het Britse World Tour-team.

"Hij zit al sinds het begin van het team in 2010 bij ons. Bradley is al die tijd een fantastische ambassadeur geweest."

Afgelopen seizoen triomfeerde Wiggins op het WK tijdrijden in Spanje. Destijds kondigde hij al aan zijn titel in 2015 niet te zullen verdedigen.

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?